Retete
Sa mananci alimente care sunt benefice inimii tale nu trebuie sa fie o corvoada. Exista numeroase retete culinare care te ajuta sa reduci grasimile, colesterolul si sarea, in asa fel incat sa nu schimbi radical gustul. Ce poti face?
1. Inlocuieste margarina cu uleiul de rapita
Uleiul de rapita este bogat in grasimi mononesaturate, care sunt grasimi sanatoase, si poate inlocui cu succes o parte considerabila din margarina de care este nevoie la anumite deserturi. Gustul neutru al uleiului lasa posibilitatea sa ofere aceeasi savoare prajiturilor, chiar daca acesta este folosit in cantitate mai mica.
2. Foloseste soia mai des
Soia si preparatele din soia ofera organismului proteine slabe, fara prea multa grasime. De preferat este sa alegi surse naturale, pentru a evita adaosul de sodiu din unele produse cu soia procesate.
O alegere inspirata o reprezinta achizitionarea unei masini de facut lapte din soia , chiar mai mult exista la pachet cu aceasta masina si o presa tofu pentru prepararea branzei tofu .
3. Foloseste condimente pentru a evita grasimile si sarea
Condimentele naturale te ajuta sa gatesti sanatos, reducand din cantitatile de grasimi si sare, in timp ce ofera un gust deosebit preparatelor. Spre exemplu, un file de somon gatit de regula cu destul de multa sare poate avea o savoare aparte cu mai putina, daca adaugi suc de lamaie, vin alb, rozmarin si capere; asezonat cu acestea va fi nevoie de doar un praf de sare. Iar o parte din sare poate fi inlocuita in special de sucul de lamaie si in cazul altor preparate.
4. Inspira-te din bucataria asiatica
Bucataria asiatica este in ansamblu bogata in fructe si legume si saraca in grasimi nesanatoase.
In plus, poti incerca diverse retete de legume murate (chiar si fructe murate - pepene, spre exemplu).
5. Mananca nuci
Nucile sunt bogate in grasimi mononesaturate si polinesaturate, fiind astfel alimente bune pentru inima prin grasimile sanatoase si fibrele pe care le contin. Si nucile contin cantitati mari de omega-3 si le poti adauga la diverse preparate, de la salate pana la deserturi.